MOP

MOP naar het eerstejaars kamp

  • Gepost op: 20 September 2016
  • Door: Niels

 

Op maandag 19 september zijn de mannen van de MOP naar het eerstejaars kamp geweest met als doel: de mannen van het eerste jaar kennis te laten maken met de MOP. Met z’n vijven gingen we richting het Noorden. Hier hebben we de eerstejaars mannen gescheiden van de vrouwen en het testosterongehalte een boost gegeven.

Meer kerels voor de klas: Hoe doen we dat?

  • Gepost op: 13 June 2016
  • Door: Vincent

De Mannen op de Pabo, een groep mannelijke pabo-studenten van Hogeschool Utrecht, organiseerde op 10 juni samen met ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins het symposium Kerels voor de Klas. In het afgelopen jaar zijn er namelijk in heel Nederland regionale initiatieven gestart om meer jongens naar de pabo te krijgen. Om de ideeën te verbinden en krachten te bundelen kwamen pabo-studenten, lerarenopleiders van verschillende hogescholen, meesters en initiatiefnemers van regionale acties samen: “Het vak van meester moeten wij weer stoer maken!”​

Kerels voor de klas: En nu door!

  • Gepost op: 19 May 2016
  • Door: Anoniem (niet gecontroleerd)
Kerels voor de klas

In het afgelopen jaar zijn op verschillende locaties in Nederland acties georganiseerd en actiegroepen ontstaan om het aantal meesters voor de klas te laten toenemen. Om deze maatschappelijke beweging te stimuleren en aan te jagen heeft de ChristenUnie in maart het manifest 'Kerels voor de klas' gepresenteerd, met voorstellen voor oude en nieuwe maatregelen voor meer diversiteit in het klaslokaal. Dit manifest heeft veel persaandacht gekregen via tv, radio, kranten en social media.

Pagina's